Zoek op de website

Agenda

04mei4 mei - Open Joodse Huizen/Huizen van verzet

Op donderdag 4 mei vindt in de stad Groningen voor de vijfde keer het duo-project ‘Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet’ plaats, in en nabij het centrum.
Winschoten doet dit jaar voor het eerst mee, met drie Open Joodse huizen. Tijdens Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet vertellen nabestaanden en kenners over Joodse Groningers en het Gronings verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze locaties hebben vaak een directe link met het verhaal dat verteld wordt, het kan de plek zijn waar de slachtoffers hebben gewoond of waar ze opgepakt werden. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken. 

Tijdens Open Joodse Huizen komt de geschiedenis tot leven. Directe getuigen, nazaten en kenners vertellen verhalen over vervolging, verzet en bevrijding aan de hand van foto’s, films, dagboekfragmenten, gedichten, literatuur en muziek. In Groningen vinden door de binnenstad diverse lezingen en rondleidingen plaats. Voor alle activiteiten geldt: gratis toegang (wees wel op tijd i.v.m. beperkte ruimte). De lezingen zijn de gehele dag. Wilt u één of meerdere lezingen bijwonen? Dat kan! Het programma van OJH te Groningen vindt u in de link. 

Wilt u ergens anders een lezing of rondleiding bijwonen? Bezoek dan de website van Open Joodse Huizen voor meer informatie. 

« Terug naar de agenda

De laatste agendapunten