Educatieprogramma Tweede Wereldoorlog dichterbij in Groningen 2023

31-03-2023

Op vrijdag 31 maart, woensdag 5 april, woensdag 12 april en vrijdag 14 april organiseren de Groninger Archieven en het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) een ochtend vullend en lesstof vervangend programma over de Tweede Wereldoorlog in Groningen voor leerlingen van groep 7 en 8. De ochtend duurt van 9.00 uur tot 12.00 uur, waarbij de leerlingen een gevarieerd programma doorlopen. Zo zijn er voorwerpen, archiefstukken en beelden te zien uit de oorlogstijd, vertelt een ooggetuige haar verhaal en is er een wandeling georganiseerd door de binnenstad van Groningen. Ook zullen de leerlingen een bezoek brengen aan de synagoge in de Folkingestraat, waar verteld wordt over het vooroorlogse leven en de vervolging van Joodse Groningers.

De ochtenden worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers van de Groninger Archieven, het OVCG en studenten van de opleiding tot klassen assistent van het ROC Menso Alting.

Doelgroep: groep 7-8
Duur: 9.00-12.00 uur in april
Kosten: gratis
Lesdoelen: kinderen met andere ogen naar de eigen stad laten kijken en hen bewust te maken van de invloed die de oorlog op hun eigen leefomgeving heeft gehad
Kerndoelen: 47, 51-53 en 56
Tijdvakken De Rooij: 9
Locatie: stad Groningen
Boekingen: vereist

Wellicht vind je dit ook interessant?

© Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen 2024
Ontwikkeld door Convident