Zoek op de website

Agenda

22febNascholing Oorlog Groninger Archieven

Nascholing voor docenten geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog

 

Hoe is het mogelijk dat er tijdens de Duitse bezetting (1940-1945) zoveel joden (ruim 102.000) in Nederland, in vergelijking met andere West-Europese landen als Frankrijk en België, door de nazi's zijn gedeporteerd naar en vermoord in de concentratie- en vernietigingskampen? Prof. dr. Frits Boterman behandelt deze vraag door, naast andere verklarende factoren, het beleid van de Duitse bezettingsautoriteiten in het vervolgingsproces onder de loep te nemen.

Vervolgens worden er verschillende workshops aangeboden. Centraal hierin staan primaire bronnen uit de collecties van de Groninger Archieven en het Oorlogs- en Verzetscentrum en de vraag hoe deze ingezet kunnen worden in de geschiedenisles. Bekijk het hele programma.

Kosten

Aan de nascholing zijn geen kosten verbonden. Naast de nascholing krijgt u de catering, een certificaat en toegang tot het online materiaal aangeboden. 

Aanmelden

U kunt zich inschrijven via dit registratieformulier. Wees er snel bij, want er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar en vol = vol.

Meer informatie bij

mail naar: Tim Huijgen (t.d.huijgen@rug.nl ) of Marije Brouwer (m.l.brouwer@rug.nl)

Deze nascholing wordt georganiseerd door Het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord (RUG), de Groninger Archieven en het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen.

Alle datums

  • 22-02-2018 12:30 - 17:30

« Terug naar de agenda

De laatste agendapunten