Zoek op de website

Agenda

15aprAd van Liempt opent mini-expositie 'De Tweede Wereldoorlog in 10 voorwerpen in Groningen'

Hoe herdenken wij de de oorlog? Welke verhalen vertellen wij door? En hoe vertellen we het verhaal: met woorden, beelden of voorwerpen? Elke generatie kiest zijn eigen vorm, maar- hoe dan ook- wij blijven herinneren en herdenken. De Stichting 4 mei Herdenking Groningen en het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen organiseren samen een thema-avond met als onderwerp:

De Tweede Wereldoorlog in 10 voorwerpen in Groningen

Herdenk de oorlog met woorden, beelden en voorwerpen

Programma

Een mini-tentoonstelling over 10 voorwerpen met een bijzonder verhaal over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de stad Groningen. Achter elk voorwerp schuilt een gebeurtenis die persoonlijke herinneringen, emoties, huivering en ontroering opwekt aan de jaren 40-45.

Wanneer : 15 april 2014

Waar: Groninger Archieven, Cascadeplein 4 in Groningen

Hoe laat: 19.30 – 21.30 uur

Toegang: Gratis

Parkeren kan bij Cascadeplein 4 Groningen. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via info@groningerarchieven.nl, o.v.v. expositie 15 april

Sprekers

Het dagboek van Kees Gortmaker, een van de 10 voorwerpen in de expositie.

Met:

Ad van Liempt,

Programmamaker, publicist en gastcurator vertelt over zijn ervaringen met het verhalen over de oorlog en in het bijzonder over de tentoonstelling " De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen" in de Kunsthal Rotterdam.

De collectie Arie Emens, CPN-verzetsman

Andere sprekers:

Lammert Doedens, historicus/docent, vertelt over het werken met objecten in het onderwijs.

Wanneer:

De mini-tentoonstelling ‘De Tweede wereldoorlog in 10 voorwerpen in Groningen’ is van 15 april tot 15 mei te zien in de hal van de Groninger Archieven en op www.4meiGroningen.nl.

Op maandagen en zaterdagen zijn de archieven gesloten; met uitzondering van zaterdag 10 mei. De expositie is ook op dinsdagavonden tot 21:00 te bezichtigen.

« Terug naar de agenda

De laatste agendapunten