Zoek op de website

Agenda

05meit/m 5 mei T(h)anks in Winschoten

Bij de jaarlijkse viering van de bevrijding is de focusregio dit jaar het Oldambt. Stichting De Verhalen van Groningen brengt de mobiele installatie Thanks naar het Klinkerplein in Winschoten.

Onder de noemer ‘Thanks’ kunnen bezoekers van Winschoten de bevrijding op indringende wijze beleven. In de drie lopen van de opvallende tank van mat plexiglas van 7x3 meter zijn drie verschillende films te zien. Hoe de stad werd bevrijdt, hoe de provincie werd bevrijd en daarnaast specifiek een film over de bevrijding van het Oldambt.
Thanks is gerealiseerd in samenwerking met Rabonk, RHC Groninger Archieven, Gronings Audio Visueel Archief en G2K × PIT.

We sluiten af met koffie en iets lekkers in Cultuurhuis De Klinker waar u ook de gelegenheid heeft voor een bezoek aan de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in het Oldambt van het OVCG. Daarbij ligt de nadruk op de Joodse geschiedenis. Drie korte filmportretten over de oorlog in het Oldambt, die filmmaakster Liefke Knol maakte in opdracht van het OVCG, zijn onderdeel van de tentoonstelling.

Thanks is van 27 april tot en met 5 mei te zien op het Klinkerplein in Winschoten. 

« Terug naar de agenda

De laatste agendapunten