Zoek op de website

Agenda

24meiToneelvoorstelling Voortdurend Verzet

Op 24, 25, 26 en 27 mei 2018 is het toneelstuk in het kader van het project 'Voortdurend Verzet' te zien op het plein van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. 

In het kader van het project 'Voortdurend Verzet' is in samenwerking met jeugdtheateropleiding VRIJDAG in februari een theaterproject gestart. Jongeren kregen op deze manier de mogelijkheid een toneelstuk te ontwikkelen over ‘Voortdurend Verzet’ waarbij ook gebruik gemaakt gaat worden van de kennis en archieven van het OVCG. 

The Right To Remain Silent, de naam van de van de voorstelling, is een performance over het ontsnappen aan de werkelijkheid, het zoeken naar een alternatief en het verzet tegen wie wij zijn geworden. 

Acht jonge acteurs uit de theaterroute 16-20 jaar van VRIJDAG spelen onder leiding van Mirjam van Dijk en Élénie Wagner een locatievoorstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen vanuit het thema voortdurend verzet.

Spelers: 

Marit Spaans
Sterre Land
Sanne de Lange
Daniël Hoogenberg
Anne Fleur Bus
Richard Stam
Kim Klein
Deborah de Graaf

Tickets kosten slechts € 1,00 en zijn te verkrijgen via de website van VRIJDAG.

Deze voorstelling is een samenwerking tussen VRIJDAG, ZUHAUSE, OVCG (Oorlogs- en verzetscentrum Groningen) en het Noordelijk Scheepvaartmuseum en is tot stand gekomen dankzij subsidie van het Vfonds, de Provincie Groningen en het Jaar van het Verzet.

« Terug naar de agenda

De laatste agendapunten