Zoek op de website

Contact

Het OVCG is telefonisch bereikbaar op onderstaande dagen:

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: gesloten
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 13:00

Wilt u historica Anna van der Molen, de coördinator van OVCG, spreken, dan is het raadzaam een afspraak te maken, middels info@ovcg.nl. Zij heeft regelmatig afspraken buiten de deur.

Op werkdagen is er altijd iemand van de receptie aanwezig om u te woord te staan. Wilt u de studiezaal bezoeken? Bekijk dan de website van de Groninger Archieven voor informatie en openingstijden; www.groningerarchieven.nl

Contactgegevens

Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG)

Bezoekadres:
Cascadeplein 4
9726 AD Groningen

Postadres:
Postbus 30040
9700 RM Groningen

Telefoonnummer:
050 599 2027

Internet:

www.ovcg.nl

E-mail:

info@ovcg.nl

Bankrekeningnummer voor donaties:

IBAN: NL27 INGB 0656 47 53 58

BIC: INGBNL2A

KVK: 41 01 23 19

RSIN: 800914879

Privacyverklaring OVCG:  Privacyverklaring 24 mei 2018

Vacatures

Er zijn momenteel geen openstaande vacatures bij OVCG.

Het OVCG biedt Masterstudenten en Bachelorstudenten Geschiedenis/Duitslandstudies de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen bij een dynamische erfgoedorganisatie. Jaarlijks lopen gemiddeld drie studenten Geschiedenis aan de RUG stage bij OVCG, tot grote tevredenheid van beide kanten.

Vanaf september 2018 is een nieuwe stageplaats beschikbaar.

Routebeschrijving en parkeren

Het OVCG is gehuisvest in het pand van de Groninger Archieven aan het Cascadeplein 4 en is vlakbij het NS Centraal Station gelegen.

Met de auto:
Met de auto komende vanaf de ringweg rijdt u op het Julianaplein in de richting van het Centrum/Station NS. Op het Emmaviaduct slaat u linksaf (rechtsaf is richting NS-station) en komt u op de Emmasingel. Hier neemt u direct de eerste afslag links en gaat u het Cascadeplein op.
Voor een uitgebreidere routebeschrijving kunt u bijvoorbeeld deze route planner gebruiken.


Komende vanuit de richting Drachten
Wanneer u met de auto vanuit de richting Drachten komt, rijdt u op het Julianaplein rechtdoor. Vervolgens neemt u de eerste afslag richting Helpman. Aan het eind van de afslag slaat u linksaf de Hereweg op, richting centrum. Deze rijdt u helemaal uit tot aan het kruispunt. Hier slaat u linksaf richting NS station. Als u het NS Station voorbij bent gaat u op het volgende kruispunt rechtdoor en neemt u de eerste afslag links naar de Groninger Archieven/Cascadeplein.


Kortste route vanaf station:
U loopt het perron af langs de achterkant van het stationsgebouw (u gaat het stationsgebouw dus niet in). Hierbij heeft u het stationsgebouw aan uw rechterzijde. Vervolgens loopt u langs het spoor en het fietspad onder het Emmaviaduct door. Na het viaduct gaat u rechts de trap op en vervolgens loopt u onder het gebouw door. U bent nu op het Cascadeplein gearriveerd. Aan uw rechterhand vindt u op nummer 4 het RHC Groninger Archieven.


Vanaf het NS Hoofdstation:
U loopt het stationsgebouw uit (aan de voorkant van het gebouw) en gaat dan naar links richting het kruispunt met stoplichten. U steekt hier recht over. U volgt het voetpad tot de volgende voetgangersoversteekplaats. Hiervoor slaat u links af. U bent dan op het Cascadeplein. Aan de linkerkant neemt u de trap omhoog (naast de slagbomen) en u loopt dan langs de gevels van de even nummers aan het Cascadeplein, tot nummer 4.


Parkeren
Er zijn geen parkeerplaatsen voor studiezaalbezoekers beschikbaar. In speciale gevallen en alleen na voorafgaand overleg met het OVCG is een parkeerplaats beschikbaar voor bezoekers van medewerkers of mindervalide studiezaalbezoekers. Alternatieve parkeergelegenheid is er aan de Zaanstraat. Vanaf deze parkeerplaats loopt u het viaduct op. Links van het viaduct ziet u het gebouw van het RHC Groninger Archieven.
 

Studiezaalregelement

Het archief beschikt over een ruime studiezaal met voldoende zitplaatsen, lees- en afdrukapparatuur. De toegang is gratis.

Wanneer u voor het eerst een bezoek brengt aan onze studiezaal wordt u als bezoeker ingeschreven. Voor deze inschrijving vragen wij u een geldig legitimatiebewijs te tonen. Ook tekent u dan het bezoekersreglement, waarin de regels staan die gelden bij een bezoek aan onze studiezaal. U krijgt een bezoekerspas waarmee u zich bij uw volgende bezoeken kunt aanmelden. Aan de inschrijving en de bezoekerspas zijn geen kosten verbonden.

Voor meer informatie over het studiezaalregelement kunt u hier terecht.