Zoek op de website

Voortdurend Verzet

In het kader van 2018, het Jaar van het Verzet, start het OVCG met ondersteuning van het Vfonds een mooi project over het verzet toen en nu. Onder de titel 'Voortdurend Verzet' gaan we lijnen trekken vanuit het verleden naar het heden.

 ‘Het is een zaak van het voormalig verzet, dus van en voor ons allen, en we hopen hierdoor te bereiken, dat de geschiedenis van de jaren 1940-1945 door de ogen en harten van verzetsmensen wordt weergegeven en zodanig geredigeerd en gebracht bij onze jeugd, dat zij daardoor gesterkt en bemoedigd mogen worden in onze voetsporen verder te gaan en geestelijk weerbaar te zijn of te worden. ' Bob Houwen, Groningse verzetsman, over de oprichting van OVCG.

In het voorjaar van 2018 start Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen met het nieuwe project ‘Voortdurend Verzet’. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (Vfonds). Doel van het project is om de verschillende soorten en maten van verzet aan het licht te brengen. Ook zal het OVCG door het project een verbinding leggen tussen het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en vormen van hedendaags verzet. 

Binnen dit project is een lesbrief ontwikkelt voor het middelbaar onderwijs. De lesbrief vind je hier.

Download OVCGOpdrachten[5].pdf