Zoek op de website

Nieuwsbericht

06meiExpostie 'De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen' nu ook virtueel

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen in de Kunsthal Rotterdam sloot voor publiek. Meer dan 100.000 mensen hebben de tentoonstelling toen bezocht.

360-graden versie

De website van de tentoonstelling is nog steeds online. Op 6 mei is deze website uitgebreid met de al eerder aangekondigde Google streetview-360 graden-versie van de tentoonstelling. Op deze manier kan iedereen onze tentoonstelling uit 2014 nog een keer bezoeken, maar virtueel: http://www.tweedewereldoorlog.nl/100voorwerpen/virtueel/

Objecten OVCG

Bekijk bijvoorbeeld de vier voorwerpen die OVCG leverde voor de tentoonstelling: 10: 'foute typemachine', 52: doodstrafaffiches April-Meistakingen, 67: SS-vlag en 90: administratie babyhuis.

Samenwerking

De tentoonstelling was een initiatief van en financieel mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met 25 Oorlogsmusea en Herinneringscentra. Er is samenwerking gezocht met de Kunsthal en het vfonds.

Google Cultural Institute

In mei 2015 besteedt Google, via Cultural Institute, uitgebreid aandacht aan 70 jaar bevrijding. Musea en andere collectiehouders uit landen wereldwijd zijn gevraagd om te participeren in dit project. Voor Nederland zijn wij benaderd omdat wij de website van de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen hosten. De 100 voorwerpen uit de tentoonstelling worden vanaf 5 mei ook via Google Cultural Institute tentoongesteld. We hebben één foto van het object en korte omschrijving ter beschikking gesteld. Daarnaast wordt vermeld wie de bruikleengevers zijn en wordt per object gelinkt naar de tentoonstellingswebsite waar bezoekers meer informatie en foto’s kunnen vinden.

Bekijk de website hier: https://www.google.com/culturalinstitute/exhibit/de-tweede-wereldoorlog-in-100-voorwerpen/5QJC6kUuV0xCKw?hl=nl

« Terug naar nieuwsoverzicht