Zoek op de website

Nieuwsbericht

01febOVCG start een nieuwe documentaireserie: Bevrijders van Groningen

In navolging op het succes van het documentairedrieluik Verhalen uit het Groninger Verzet maakt OVCG een nieuwe serie, dit maal over de bevrijders van Groningen. Het worden niet enkel verhalen van hun bevrijdingstocht, maar we willen vooral laten zien hoe de oorlog hun (familie)leven blijvend heeft veranderd. Wie waren zij? Wat bewoog hen om te vechten voor de vrijheid in een vreemd land? Hoe kijken zij hierop terug? Door ook hun familieleden (kinderen) te betrekken in de documentaires, willen wij laten zien dat de oorlog geen afgesloten hoofdstuk is, maar een episode die een blijvende plek heeft gekregen in familiegeschiedenissen.

OVCG werkt samen met een professioneel camerateam. De draaidagen vinden plaats in april, mei, juni en september 2012. De documentaires zullen op TV Noord vertoond worden. Nader tijdstip volgt.

U kunt hier lezen welke verhalen wij filmen.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis van de Groninger Cultuur, vfonds, Gebroeders Hessefonds en het J.B. Scholtenfonds.

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.

« Terug naar nieuwsoverzicht