Stem mee op meest aansprekende WOII-foto’s

09-07-2020

Voor het project Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s uitgevoerd door het NIOD in opdracht van Platform WO2, zijn onlangs 50 bijzondere foto’s uitgekozen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog in Groningen. Deze provinciale selectie moet nu worden teruggebracht naar 25. Help mee en stem op de foto’s die u het meest indrukwekkend of typerend voor Groningen vindt.

Het is niet meer mogelijk om te stemmen. Op 30 maart wordt de landelijke keuze van 100 foto’s bekendgemaakt. Blijf op de hoogte, ga naar de landelijke website.

De 50 geselecteerde foto’s bestaan uit bekende en onbekende foto’s. Ook foto’s uit de collectie van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) en de Groninger Archieven zitten bij de laatste selectie.

Tentoonstelling

De 25 foto’s met de meeste stemmen worden naar een landelijk comité gestuurd. Dat kiest uiteindelijk 100 foto’s uit alle provinciale inzendingen. Eind maart, tijdens een nationale manifestatie, zal de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s geopend worden.

Tijdens de ‘Maand van de Vrijheid’ (4 april t/m 5 mei 2020) zal de Groninger selectie van 50 foto’s door middel van ‘pop-up’ tentoonstelling op verschillende plekken in de provincie te bezichtigen zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van De Verhalen van Groningen.


Bron: collectie S. Dijkhuis / Groninger Archieven (2437_1263), foto Henk Pleiter.

Header foto: Prins Bernhard en bevrijde politieke gevangenen, Grijpskerk, april 1945. Bron: collectie onbekend, fotograaf: onbekend.

© Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen 2024
Ontwikkeld door Convident