Groningen in de Tweede Wereldoorlog | Kindermiddag

Wil jij alles weten over de Tweede Wereldoorlog? Wil je erachter komen hoe de oorlog in Groningen was? Kom dan naar de Kindermiddag over de Tweede Wereldoorlog op woensdag 14 oktober 2020!

We gaan op zoek naar sporen van de oorlog in de stad. We gaan onder meer naar de buurt waar vroeger veel Joodse families woonden en naar plekken waar tijdens de bevrijding zwaar is gevochten. Ook leren we meer over mensen die in verzet kwamen tegen de Duitse bezetter. Bovendien maken we zelf een vals persoonsbewijs!

De middag is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Let op! Ouders kunnen hun kind om 14.00 uur brengen en hem of haar om 16.00 uur weer ophalen bij de ingang van de Groninger Archieven. Reserveren is noodzakelijk. Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden.

Reserveren voor de middag kan via de website van de Maand van de Groninger Geschiedenis. Voor meer informatie kijk op https://dagvandegroningergeschiedenis.nl/programma/kindermiddag-over-de-tweede-wereldoorlog/

Deze kindermiddag is een samenwerking tussen de Groninger Archieven en het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) en wordt georganiseerd voor de Maand van de Groninger Geschiedenis.

Wellicht vind je dit ook interessant?

© Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen 2024
Ontwikkeld door Convident