Noordelijke Netwerkdag Oorlogsbronnen

De jaarlijks terugkerende Noordelijke Netwerkdag Oorlogsbronnen vindt dit jaar op donderdag 23 mei in de Groninger Archieven plaats. In het kader van het themajaar ’75 jaar Vrijheid’  is gekozen voor het onderwerp ‘De wisseling van de wacht; de bevrijding van kampen en hun nieuwe bewoners’. Journalist en schrijfster Pauline Broekema is dagvoorzitter.

Hoe werd er in de media over de bevrijding van kampen en het berechten van collaborateurs bericht? Wat kunnen digitale bronnen ons daar over vertellen? Tijdens deze dag wordt bijvoorbeeld in gegaan op deze vragen, naast verschillende lezingen van bijvoorbeeld mediahistoricus Huub Wijfjes. Hij vertelt over De holocaust als nieuws: de naoorlogse mediaconstructie van concentratiekampslachtoffers, waarbij hij een evaluatie maakt van eigentijdse naoorlogse nieuwsbronnen in het perspectief van de holocaust-historiografie. 

Deelname is kosteloos, registratie vóór vrijdag 17 mei is verplicht via  het aanmeldingsformulier op de website van Netwerk Oorlogsbronnen. Praat mee over de Noordelijke Netwerkdag Oorlogsbronnen via twitter en gebruik de hashtag #NND. Vergeet ons niet te taggen! @oorlogsbronnen @StichtingOVCG @gronarch @FriesMuseum @kampwesterbork @paulinebroekema @huubwijfjes


Wellicht vind je dit ook interessant?

© Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen 2019
Ontwikkeld door Convident