Zoekvragen

Iedereen kan bij het OVCG terecht met zoekvragen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog in de provincie Groningen.

Een zoekvraag moet altijd schriftelijk ingediend worden. Dit kan per post of email. Geef in uw zoekvraag duidelijk aan wat uw vragen zijn. En noem ook de informatie die u al heeft, zoals namen, data, plaatsen en gebeurtenissen. We hebben het liefst zoveel mogelijk aanknopingspunten om te zoeken. Wij zullen dan kijken wat voor informatie wij in ons archief voor u kunnen vinden. Het kan meerdere weken duren voor u een antwoord ontvangt.

Of de vraag nu betrekking heeft op de NSB, de bevrijding, verzet of Joodse inwoners, wij helpen u graag op weg. Het omvangrijke archief van het OVCG herbergt een schat aan informatie. In de studiezaal van de Groninger Archieven is alle openbare documentatie zonder afspraak in te zien.

Het OVCG kan ook onderzoek voor u doen, hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Als een vraag na een kwartier onderzoek niet beantwoord kan worden, wordt er elk volgend kwartier €15 in rekening gebracht. Uiteraard wordt er in dit geval contact opgenomen, zodat u aan kunt geven of u van deze dienst gebruik wilt maken.

Wellicht vind je dit ook interessant?

© Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen 2024
Ontwikkeld door Convident