Collectie

De collectie van OVCG vormt de basis voor onze activiteiten. Ons beleid is dan ook gericht op het voortdurend uitbreiden van de collectie, het op verantwoorde wijze restaureren en conserveren van het materiaal en het zorgvuldig beheren daarvan.

Het OVCG verzamelt alle stukken die betrekking hebben op de periode van bezetting, bevrijding en wederopbouw van de provincie Groningen. Dit kunnen archiefstukken zoals documenten, brieven, dagboeken, persoonsbewijzen en verordeningen zijn, maar ook objecten zoals uniformen, surrogaatproducten, emblemen, radio’s of speldjes van bijvoorbeeld de Winterhulp.

Tijdens de jaarlijkse Actie ‘Niet Weggooien!’ op 3 mei kunt u documenten en/of objecten schenken aan het OVCG, maar dit kan ook gedurende het hele jaar.

Actie ‘Niet Weggooien!’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum (Groningen, 3 mei 2019), foto gemaakt door Stella Dekker, Groninger Archieven.

Onderliggende pagina's

Uitgelicht

Project ‘De oorlog in bekendmakingen’ afgerond

Een oproep om radiotoestellen en fietsen in te leveren. Een waarschuwing voor vergelding bij het plegen van sabotage. Deze bekendmakingen gebruikte de Duitse bezetter in de periode 1940-1945 om...

Lees verder
Uitgelicht

OVCG Zichtbaar Online

Het Mondriaanfonds heeft het projectvoorstel OVCG Zichtbaar Online gehonoreerd. Dit betekent dat wij de komende twee jaar aan de slag kunnen met onze collectie. De hele collectie zal opnieuw...

Lees verder
Verberg gearchiveerde berichten - Toon gearchiveerde berichten +

Archief van collectie

© Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen 2024
Ontwikkeld door Convident